Για τη ζύμη
2 κούπες αλεύρι
3 κ/σ κοφτές, βούτυρο
2 κρόκοι αβγών
1 αβγό ολόκληρο
1 κ/σ ζάχαρη
2 κ/σ κονιάκ
Για το σιρόπι
μέλι
νερό
Για το πασπάλισμα
καρύδια
κανέλα
Για τη ζύμη
Ανακατεύετε το αλεύρι, το βούτυρο, τα αβγά χτυπημένα πρόχειρα με ένα πιρούνι, τη ζάχαρη και το κονιάκ μέχρι να γίνουν μια σφιχτή ζύμη. Τη ζυμώνετε καλά και την ανοίγετε σε φύλλο επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια. Κατόπιν την κόβετε σε στενές λωρίδες ή κορδέλες, τις οποίες δένετε, αν θέλετε, σε κόμπους.
Ρίχνετε σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι, αρκετό λάδι και όταν κάψει ψήνετε τα κομμάτια της ζύμης μέχρι να γίνουν χρυσόξανθα.
Για το σιρόπι
Βράζετε σε χαμηλή φωτιά μέλι με λίγο νερό. Για να υπολογίσετε, όσο μέλι χρησιμοποιήσετε, βάζετε την μισή ποσότητα νερού. Αφού γίνει το σιρόπι περιχύνετε τις δίπλες. Αν θέλετε, μπορείτε πρώτα να βυθίσετε τις δίπλες με μια τρυπητή κουτάλα στο σιρόπι ώστε να “τραβήξουν” κι αφού τις στολίσετε σε μια πιατέλα να τις περιχύσετε εξτρά με το σιρόπι.
Για το πασπάλισμα
Τις πασπαλίζετε με καρύδια κοπανισμένα και με κανέλα.
© 2018, Κωνσταντίνος Φραγκιαδάκης & ΣΙΑ Ο.Ε., Ηράκλειο, Με την Επιφύλάξη Παντός Δικαιώματος
Χειροποίητο από την Metrovista Creative Media